Khasiat Semulajadi 

Untuk Kesihatan yang Berkekalan

Tahukah anda khasiat yang terdapat pada Peria Katak?

 • Peria mengandungi sebatian hypoglycemic atau dikenali sebagai insulin tumbuhan yang boleh menurunkan paras gula dalam darah dan air kencing dengan berkesan.
 • Peria boleh mengatasi masalah darah kotor yang menyebabkan bisul, kudis buta dan rasa gatal. 
 • Pakar perubatan China menggunakan air rebusan peria untuk merawat penyakit asthma dan haid yang terlewat.

"Penawar untuk Diabetes. Charantin dalam peria dikenali dapat mengurangkan tahap Glukosa dalam darah."

Peria Mempunyai Banyak Manfaat dari Sudut Kesihatan!

Peria atau nama saintifiknya Momordica charantia adalah sejenis sayuran yang pahit rasanya. Terdapat 2 jenis peria yang biasa kita temui iaitu peria biasa yang panjang dengan warna hijau muda dan juga “peria katak” iaitu yang lebih kecil saiznya dan berwarna hijau tua.

Pokok peria ini mudah didapati di negara-negara beriklim tropika seperti di Singapura, Indonesia, Malaysia, Sri Lanka, India dan Filipina.

Pokok peria biasanya tumbuh menjalar seperi pokok mentimun. Yang membezakan antara keduanya ialah daunnya dimana daun peria agak kecil berbanding daun timun. Setiap 100gm peria mengandungi 92.4 peratus air, karbohidrat 4.2 peratus, protein 1.6 peratus, mineral 0.8 peratus, fiber 0.8 peratus dan lemak 0.2 peratus.

Peria merupakan tumbuhan yang mengandungi banyak khasiat. Walaupun ianya pahit, ramai orang yang tetap mengambil peria sebagai supplemen kesihatan mereka kerana ia bersifat seperti insulin, mengandungi juga fosforus, zat besi, kalsium, vitamin B dan C.

Peria bukan sahaja boleh dimanfaatkan melalui buah sahaja, malahan daun peria juga mempunyai banyak manfaat dari segi kesihatan.

Jika kepahitan peria merupakan sesuatu yang telah menghalang anda daripada mendapatkan khasiat peria, anda akan dapati formulasi kami kurang pahitnya tetapi pada masa yang sama tidak mengurangkan khasiat yang boleh didapati daripada Peria.

"Peria juga dimakan seperti ulam dan selalunya akan direbus dahulu sebelum dimakan dengan nasi."

Info dan Khasiat Peria

 • Membantu Penghidap Penyakit Kencing Manis 
  Peria dapat menurunkan dan mengawal paras gula dan garam yang berlebihan di dalam darah.
 • Mengatasi Masalah Alahan atau Alergi
  Peria dapat membantu mengatasi masalah alahan
 • Membantu Penghidap Tekanan Darah Tinggi
  Peria dapat mengurangkan tekanan darah tinggi yang jika tidak diubati boleh menyebabkan seseorang itu menghidapi penyakit strok.
 • Membuang Angin Di Dalam Badan
  Anda mengalami masalah angin yang berlebihan di dalam badan? Peria dapat membantu anda menghilangkan angin di dalam badan yang sememangnya menyebabkan ketidakselesaan kepada anda.
 • Menurunkan Kadar Asid Yang Berlebihan
  Peria dapat mengurangkan kadar asid di dalam badan. Sel barah gemar keadaan yang penuh asid. Peria dapat megurangkan kadar asid di dalam badan dan sekaligus menyebabkan kesukaran bagi sel barah untuk menumbuh.
 • Bantu Menurunkan Berat Badan
  Anda memiliki masalah berat badan? Peria boleh membantu anda mengurangkan masalah berat badan. Peria bantu mengawal taraf gula di dalam darah akibat memakan makanan manis. Peria mengandungi fitokimia lutein dan likopen dan kedua fitokimia ini dapat mengirim signal kepada pankreas untuk melepaskan lemak dan sekaligus membakar lemak. 

"Allah menurunkan penyakit dan menurunkan pula ubatnya, diketahui oleh yang mengetahui dan tidak akan diketahui oleh orang yang tidak mengerti." (HR. Bukhari dan Muslim)

Jika anda mempunyai masalah kesihatan, cubalah ikhtiar dan mendapat ubat bagi penyakit itu. Insya Allah dengan ikhtiar dan doa, kita akan mendapat kesihatan yang kita impikan.

3 Bahan Tambahan yang Mendatangkan Banyak Manfaat Kesihatan

Ketahuilah manfaat bahan-bahan makanan di bawah yang telah digunakan berabad lamanya.

Madu Lebah Asli

Epal Hijau

Cuka Epal


Info dan Khasiat Madu Lebah

"... dari perut lebah itu keluar minuman (madu) yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat ubat yang menyembuhkan bagi manusia.." (An-Nahl : 69)

 • Menguatkan Tubuh Badan
  Madu lebah dapat memulih, menyegarkan dan menambahkan tenaga anda. Ia juga dapat memulihkan sel-sel urat besar. Selain daripada itu, ia juga dapat menjaga dan mengimbangi kekuatan badan dan juga terkenal seluruh dunia kerana ia boleh merangsang tenaga batin.
 • Mengandungi banyak Vitamin dan Mineral yang diperlukan Tubuh Badan kita
  Madu lebah mengandungi banyak Vitamin C, B1, B2. B3, B6, A dan mineral yang dapat membantu menguatkan imunisasi badan kita dan menyembuh bahagian dalaman
 • Membantu Proses Pencernaan
  Madu lebah memiliki enzim untuk proses pencernaan supaya khasiat yang kita dapati daripada makanan mudah diresap ke dalam badan. 

Info dan Khasiat Epal Hijau

"Epal hijau mengandungi beberapa antioksidan yang mempunyai pelbagai khasiat untuk kesihatan. Ini termasuk Quercetin (Anti virus, anti radang, anti barah dan anti depressant), Catechin (Pertingkatkan kebolehan dan fungsi otak dan otot-otot) dan Asid Chlorogenic (Bantu menurunkan kadar gula dalam darah dan menyebabkan turunnya berat badan." Dr Atli Arnarson, PHD

 • Mengurangkan Tahap Gula di dalam Darah
  Epal hijau dapat bantu mengurangkan tahap gula di dalam darah dan ini dapat membantu para pesakit kencing manis (Diabetes).
 • Mengurangkan Risiko Serangan Jantung dan Athritis
  Epal hijau mengandungi serat yang tinggi di dalam jusnya dan ini dapat membantu mengurangkan risiko serangan jantung. Ia juga banyak mengandungi kalium yang dapat membantu mengurangkan gejala Rheumatoid Athritis
 • Memperbaiki Saluran Pencernaan
  Apel hijau mengandungi kandungan serat ilmiah atau fiber yang sangat bermanfaat bagi mengatasi masalah pencernaan. Ia juga mengandungi enzim yang dapat membantu pencernaan. 

Info dan Khasiat Cuka Epal

"Sebaik-baik hidangan makanan ialah cuka. Ya Allah berkatilah pada cuka, sesungguhnya cuka adalah makanan nabi-nabi terdahulu sebelum aku dan jangan terputus cuka dalam suatu rumah." (H.R Muslim, Ibnu Majah)

 • Mengurangkan Kolestrol di Dalam Darah
  Cuka epal mampu memecahkan pembentukan kolestrol dalam saluran darah
 • Melawan Kesan Penuaan
  Cuka epal mempunyai kandungan anti oksida yang tinggi dan ia merupakan agen utama yang memusnahkan radikal bebas, punca utama faktor penuaan manusia
 • Membantu Mengurangkan Berat Badan
  Cuka epal dapat memecahkan molekul lemak dan secara tidak langsung membantu proses penurunan berat badan

Anda Inginkan Khasiat SEMUA Makanan Sunnah/Kesihatan di atas? Kami ada Solusinya ...

Kami tahu bahawa ramai yang inginkan sesuatu yang bersifat semulajadi dan yang dapat membantu menjaga kesihatan mereka. Pada masa yang sama ia juga dapat bantu melawan penyakit yang semakin berleluasa.

Ramai di luar sana yang tidak mempunyai masa untuk menghasilkan sesuatu yang berkualiti tinggi dan mengandungi bahan-bahan yang telah digunakan secara turun temurun.

Ramai juga yang sedang mencari penawar yang dapat memberi kesan yang positif pada kesihatan mereka dan pada jangka masa panjang. 

Anda Tidak Perlu Menunggu Lagi!

Kami telah menggunakan teknik dan fomulasi sunnah dan tradisional untuk menghasilkan sesuatu yang mengandungi khasiat makanan yang tertera di atas.

Bukan itu sahaja, produk yang telah kami hasilkan hanya menggunakan bahan-bahan yang berkualiti tinggi dan yang paling segar sekali.

Kami lakukan ini dengan harapan agar para pelanggan kami tetap menggunakan produk-produk yang telah kami hasilkan setelah mencubanya buat pertama kali. 

Telah tiba masanya untuk kami DEDAHKAN SEMUANYA

Mempersembahkan:

JUS PERIA NIQMAT

Jus Peria Niqmat mengandungi Jus Peria, Jus Epal hijau, Madu Lebah Asli dan Cuka Epal. Gabungan bahan-bahan ini menjadikan Jus Peria Niqmat suatu produk yang harus ada di setiap rumah yang inginkan kesihatan dan kemakmuran di dalam rumah. 

Marilah kita amalkan pemakanan sunnah. Insya Allah kehidupan kita akan pasti diberkati. Amalkanlah secara berterusan dan alamilah kesannya sendiri. 

 1. Jus Peria Niqmat: Mengandungi bahan-bahan yang mengandungi khasiat dan potensi membantu para pesakit kencing manis (Diabetes), mengurangkan kolestrol, mengurangkan tekanan darah tinggi dan bermacam-macam khasiat lagi.
 2. Jus Peria Niqmat: Rasanya tidak sepahit Jus peria katak jika anda membuatnya sendiri. Formulasi kami yang menggunakan ,madu lebah asli, jus epal hijau dan cuka epal bantu mengurangkan rasa pahit dan sekaligus menambah khasiat Jus ini. 
 3. Jus Peria Niqmat: Mudah dimakan dan dapat membantu anda mengurangkan berat badan. Lebih efektif jika diikuti dengan diet yang seimbang dan senaman harian.

Testimoni Pengguna Produk Peria

John Doe UI/UX Designer

“Kemudian saya membuat pemeriksaan doktor ...”

“Dalam masa 2 minggu saya mendapati kebas kaki dan tangan yang saya selalu alami sudah berkurang. Apabila bangun pagi pula, jarang terasa sakit tengkuk dan kepala. Kemudian saya membuat pemeriksaan doktor dan mendapati tekanan darah saya berada di paras normal."

Nik Aziz

“Saya dah makan 10 hari ...”

“Saya dah makan selama 10 hari. Sebelum makan, gula pada tahap 13 lebih. Selepas 7 hari, dah turun kr 10.”

Abd Rahman Nasir
John Doe UI/UX Designer
John Doe UI/UX Designer

“... bermacam ubat dan penawar telah dicuba ...”

“Sebagai seseorang yang menghidapi Diabetes, bermacam ubat dan penawar telah dicuba, selain ubatan hospital, namun hasilnya tetap sama. Bacaan gula tidak pernah kurang. Selepas menggunakan produk peria selama seminggu, produk ini menampakkan keberkesanannya. 

Taha

Selamat Datang Ke Kawasan Pembelian

Belilah Jus Peria Niqmat untuk mendapatkan khasiat semulajadi yang boleh membantu anda menjaga kesihatan dan menghindari anda dari pelbagai penyakit.

Tekan butang di bawah untuk membeli secara online atau SMS/Whatsapp 93827194 untuk menempah produk ini sekarang juga. 

100% Satisfaction Guaranteed

Secure
Payment

* Anda boleh juga dapati Jus Peria Niqmat di semua cawangan Al-Barakah.


Jus Peria Niqmat vs Perubatan Moden

Sila lihat sendiri kelebihan yang didapati daripada Jus Peria Niqmat berbanding perubatan moden.

Jus Peria Niqmat

 • Menggunakan bahan-bahan semulajadi.
 • Kurang pahit dan mudah dimakan.
 • Harga yang berpatutan.
 • Berlandaskan sunnah dan tradisi. Termasuk juga kajian saintifik.
 • Tidak mempunyai kesan sampingan.

Perubatan Moden

 • Menggunakan bahan-bahan sintetik.
 • Sesetengah ubat amat pahit rasanya.
 • Harga yang agak mahal.
 • Berlandaskan kajian saintifik dan kajian lab.
 • Mempunyai kesan sampingan.

100% Satisfaction Guaranteed

Secure
Payment

100% Quality Guarantee

Anda dilindungi 100% Quality-Guarantee. Jika anda tidak puas hati dengan kualiti produk yang anda beli, sila beritahu kami dan kami akan mengembalikan wang anda.

HealthSupplements.sg

* Anda boleh juga dapati Jus Peria Niqmat di semua cawangan Al-Barakah.

Soalan yang Sering Ditanya (FAQ)

Adakah Jus Peria Niqmat mengandungi pengawet?

Apakah jenis madu yang digunakan dalam formulasi Jus Peria Niqmat?

Bolehkah saya menjadi Agen/Pengedar Produk ini?

Di manakah saya boleh membeli Jus Peria Niqmat?

Bolehkah anda membuat penghantaran ke rumah?

Apakah syarat pengembalian produk ini?


P.S.:: Dapatkan Jus Peria Niqmat pada harga promosi sekarang juga sebelum terlambat. Selagi stok masih ada!

Sila klik link di bawah untuk membeli 2 botol Jus Peria Niqmat pada harga istimewa.

Ya, Saya ingin Beli 2 BOTOL Jus Peria Niqmat Sekarang!


X

Forgot Password?

Join Us

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.